Welkom in Leusden

De gemeente Leusden bestaat sinds de fusie met Stoutenburg en Achterveld in 1969 in zijn huidige vorm en telt zo'n 30.000 inwoners. Het is door haar groene en dorpse karakter een aantrekkelijke plaats voor inwoners, maar zeker ook voor toeristen en recreanten. Met de gezellige evenementen, het gevarieerde winkelaanbod en de prachtige natuurlijke omgeving is er voor elke bezoeker iets te ontdekken.

Leusden ligt voor een deel op de Utrechtse Heuvelrug, voor een deel in de Gelderse Vallei en grenst aan Amersfoort. Een stad met een mooie historische binnenstad. Ontdek Leusden al wandelend, fietsend of huur een kano en ga te water. Leusden's groene uitstraling heeft in 1999 geleid tot de eerste prijs in de categorie groenste stad van Nederland. In 2000 bereikten we zelfs de 2e plaats van Europa in diezelfde wedstrijd. In 2017 is Leusden uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar. Hier zijn we uiteraard heel trots op!

Kortom een dorps gevoel met alle gemakken van een stad. De sfeer is gemoedelijk en ontspannen. Mensen zeggen elkaar hier nog 'gedag'.

Uiteraard start je je dagje Leusden bij de VVV. Laat je inspireren door onze enthousiaste vrijwilligers over wat er allemaal voor leuks te zien en te doen is in Leusden en omgeving. Deze is gevestigd in de bibliotheek in winkelcentrum de Hamershof.

Leuke tip: er is bij de VVV ook een bloemenplukbon verkrijgbaar waarmee je in de maanden juli, augustus en september wekelijks zelf een veldboeket kunt plukken.

We verwelkomen je graag in onze mooie gemeente. Kom langs en je wilt nooit meer weg!

Tot snel,

Team VVV Leusden

Wie wordt de fietsstad van 2022?

Leusden natuurlijk!

Help jij ons mee om deze felbegeerde titel te behalen?

Ja, ik ga de enquête invullen (5 min)

Wegens onderbezetting hebben wij tijdelijk aangepaste openingstijden:

Openingstijden week 38, 20 t/m 26 september 2021

Maandag 13:30 - 17:00 uur
Dinsdag 10:00 - 13:00 uur
Woensdag 10:00 - 17:00 uur
Donderdag 10:00 - 17.00 uur
Vrijdag 13:00 - 17:00 uur
Zaterdag 10:00 - 15.00 uur

Op zon -en feestdagen zijn wij gesloten